SVT startar ny dejtingserie för präster och pastorer

I SVT:s nya program "Tro, hopp och kärlek" ska präster som letar efter en livskamrat få hjälp på traven. Mark Levengood är programledare.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sammanlagt är det fyra deltagare, en pingstpastor och tre präster i Svenska kyrkan, som tittarna kommer att få följa i jakten på den stora kärleken. I sju avsnitt med ett första presentationsavsnitt nu på måndag kommer deltagarna att, förutom att dela med sig av sin kristna tro och syn på kärlek, även träffa potentiella livskamrater.

Programledaren Mark Levengood, själv katolik, anser inte att det är nödvändigt att den man dejtar delar samma tro. För vissa av deltagarna är det viktigt att man delar samma tro och är aktiv i kyrkan, för andra är det tvärtom.

Han tror att det finns en del förutfattade meningar om präster och pastorer.

– Jag tror att många uppfattar präster som lite upphöjda, som "andliga poliser". Man rätar på ryggen och undviker att svära. Som präst har du nog intressanta tankar om kärlek. Men ingen kan vara sin egen läkare, säger han till TT.

Om serien kommer att sluta i fyra äktenskap vill inte Mark Levengood avslöja, men programmet ska även ge en inblick i hur det är att verka som präst och pastor i dag, lika intressant för troende som icke-troende. Resterande avsnitt visas i höst.