Syrienkriget visar på sista tiden tror var tredje i USA

En av tre amerikaner tror att inbördeskriget i Syrien förebådar den yttersta tiden. Och en av fyra tror att en amerikansk attack mot landet kan leda till armageddon. Det visar en undersökning som genomförts i USA.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Damaskus ska utplånas som stad och bli en ruinhög. Den kärva profetian återfinns i Jesaja, och i USA har dessa bibelverser nu fått stor spridning i samband med inbördeskriget i Syrien. Detta verkar också ha påverkat den amerikanska allmänheten.

Christian Post rapporterar att företaget Lifeway Research frågat tusen amerikaner om deras syn på konflikten i Syrien. Det visar sig att nästan en av tre tror att inbördeskriget är en del av profetiorna i Bibeln om den yttersta tiden. Om man ser på den grupp som kallar sig evangelikala, pånyttfödda eller fundamentalister håller 58 procent med om påståendet att Syrienkriget kan kopplas till Bibelns profetior om den yttersta tiden.

En av fyra tror att en amerikansk attack på Syrien kan leda till slaget vid Armageddon. Själva tanken på denna världens slut är också mycket spridd, hela en av fem tror att de kan vänta jordens undergång under sin livstid.

Ordföranden för LifeWay Research, Ed Stetzer, säger till Christian Post att han är förvånad över resultatet.

– USA:s militära aktioner i Afghanistan och Bosnien väckte inte alls samma reaktioner.

Närheten till Israel

Han menar att det är Syriens närhet till Israel och att landet nämns i Bibeln som gör att många amerikaner kopplar det som händer till profetiorna i Bibeln.

Joel C. Rosenberg, som skrivit flera böcker om den yttersta tiden, menar att det är rimligt att sätta Syrienkonflikten i ett bibliskt sammanhang.

– Profetiorna i Jesajas 17 kapitel och i Jeremias 49 kapitel är väldigt viktiga. De talar om förstörelsen av Damaskus någon gång under den yttersta tiden, säger han till Christian Post.

”Det har redan hänt”

Alla är dock inte lika imponerade av denna bibelutläggning. Enligt Charlie Dyer, lärare vid Moody Bible institute i Chicago, har profetian i Jesaja redan uppfyllts. Det skedde 732 f Kr då assyrierna intog Damaskus. Och när staden återuppbyggdes profeterade sedan Jeremia om ännu en förstörelse, vilket också skedde när babylonierna jämnade staden med marken.