TED-talks ska göra underverk på Hönö

En nyhet på Hönökonferensen, som börjar på lördag, är så kallade Ted talks.
– Vi vill inspirera till evangelisation, mission och diakoni, berättar konferensledaren Anders Marklund.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Förberedelserna inför Hönökonferensen pågår för fullt. För Anders Marklund, pastor i Hönö missionsförsamling, är det första tillfället som konferensledare.

– Jag har varit med många gånger som vanlig deltagare. Nu får jag se det som görs bakom kulisserna. Jag är jätteimponerad av alla som satsar och jobbar ideellt, säger han.

Mycket i årets konferens är som det brukar. Igenkänning behövs för att skapa trygghet och kontinuitet. Men nya inslag fyller också en viktig funktion så att allt inte går i samma hjulspår.

– Vi är väldigt glada att Åke Samuelsson är tillbaka med sina berättelser om Munken och Kulan. Det är några år sedan senast så det ser vi fram emot.

Nyhet på Hönö

En annan nyhet är Ted talks, som från början var en årlig tvärvetenskaplig konferens i Vancouver, Kanada. Med inriktning på teknologi, underhållning och formgivning.

– Man kan säga att Ted talks är korta, kärnfulla föredrag. Den har använts av bland andra evangelisten Billy Graham. Vi lånar också idén men gör den på vårt eget sätt och ersätter teknologi med teologi, förklarar Anders Marklund.

Väcka engagemang

Några olika föredragshållare, bland andra krogpastor Marcus Olsson, Andrea Abrahamsson på Open Doors och Patrik Rudgard från Dream Center, håller varsitt föredrag. Sedan får publiken ställa frågor.

– De ämnen vi valt är evangelisation, mission och diakoni. Vi vill väcka ett engagemang och kommer att spela in föredragen så att de går att titta på i efterhand.

Bland talarna finns några nya ansikten, däribland teologen Mikael Tellbe och pastor Hans Jansson. Från Alpha-kyrkan Holy Trinity Brompton i London kommer Paul Cowley. Och Ram Gidoomal som jobbar för Lausannerörelsen är också på plats.

– Jag tycker att vi fått ihop en bra laguppställning, säger Anders Marklund som tidigare varit pastor i missionskyrkan i Lidköping och senast kommer från en tjänst som ledare för Alpha i Sverige.

Hönökonferensen startar lördag kväll med en gudstjänst och pågår till söndag den 9 juli.

Hönökonferensen

Hålls 1-9 juli på Hönö i Göteborg.

Arrangeras av Hönö missionsförsamling (Equmeniakyrkan).

Tema: ”Följ mig!” Tre ledord präglar konferensen: utrustad, utmanad och uppmuntrad.

Några medverkande: Carin Dernulf, Malin Abrahamsson, Jeanette Ingemarsson, Anders Sjöberg, Johanna Buller och Daniel Ånskog.