Tidigare Knutbypastorn Helge Fossmo misstänks för hotbrev

Den tidigare Knutbypastorn Helge Fossmo som sitter livstidsdömd för anstiftan till mord misstänks ha försökt skicka ett hotbrev till en kriminalvårdare. "Vi kommer att göra en överprövning", säger advokaten Anton Strand.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var i slutet av januari i år som det skickades försändelser från anstalten i Visby där Helge Fossmo då satt. De skulle vidarebefordras till en kriminalvårdare vid anstalten och anhöriga till henne.

Breven innehöll hot om att trakassera och skada kriminalvårdaren och hennes anhöriga. Misstankarna riktades mot Fossmo och nu ska polisen göra en utredning.

I samband med utredningen flyttades Helge Fossmo från Visby till Huddinge anstalt.

Läs också: Helge Fossmo nekas permission för att gå på gudstjänst
 

Advokat inte ett dugg bekymrad

Helge Fossmos advokat Anton Strand är inte ett dugg bekymrad över vad som väntar.

– Man ska ha i åtanke att detta är en person som skött sig exemplariskt genom alla år han varit intagen. Nu i samband med att vi vill få livstidsstraffet tidsbestämt kommer det flera varningar från Kriminalvården.

Hur ser du på misstankarna mot Helge Fossmo?

– Det är oklart och svårt att förstå. Enligt kriminalvården är det (hotet) skickat från en avdelning där även andra personer sitter. Det ska göras en skriftsprovsanalays, DNA-prov och andra tekniska analyser på det här – något Helge ser fram emot.

På dig låter det nästan som att man chansat på att det kommer från Helge Fossmo?

– Ja, ja, det är oerhört rättsosäkert. Det är inte heller första gången som Kriminalvården delar ut varningar på lösa grunder.

Kvitto på hotell

Helge Fossmo ska enligt Kriminalvården också ha misskött sig under en permission, något han också förnekar. Enligt Anton Strand rör det sig om ett missförstånd.

– Det som ligger bakom den varningen är att man vid en visitation hittat ett kvitto på ett hotell han ska ha betalat. Det var en present till en närstående. Enligt permissionsplanen ska han ha befunnit sig på annan ort, vilket han också gjorde, det har vi ett vittne på.

Nu gör Fossmo och hans advokat en överprövning av ärendet.

Läs de senaste artiklarna om Knutby

Alla tidigare artiklar