Tiggare misshandlad vid t-bana

En tiggande man blev helt oprovocerat misshandlad i Stockholm på lördagskvällen. Misshandeln skedde vid Tekniska högskolans tunnelbanestation.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Mannen kunde gripas av polis. Han förklarade sitt handlande med att han hatar tiggare.

– Ett lågvattenmärke av sällan skådat slag. Oprovocerade grejer är aldrig roligt. Ingen brottslighet är kul men det finns grader i helvetet, säger Victor Adolphson, yttre befäl vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Mannen gick runt och var utagerande och otrevlig mot förbipasserande när han plötsligt flög på och började misshandla tiggaren som satt fredligt vid ingången till tunnelbanestationen.

– Det rörde sig inte om någon örfil utan det var ordentlig misshandel, helt klart, säger Victor Adolphson.

Ordningsvakter från tunnelbanan anlände och lyckades avbryta händelsen. När polis anlände till platsen greps mannen för misshandel. Det var då han berättade varför han hoppat på den tiggande mannen.

Den misshandlade mannen blev chockad, men behövde inte söka upp sjukvård.

– Han var livrädd. Som tur var fanns folk där som tog hand om honom. Han kunde inte prata svenska och hade svårt att förstå vad som hände.

Victor Adolphson har skrivit om händelsen på det populära kontot YB_Sodermalm på Twitter vilket har lett till starka reaktioner.

"När man inte trodde det kunde bli vidrigare så blev det just det. Allt detta hat. Jag mår illa", skriver en person.