Tro, hopp och kärlek-prästen friade på nyårsläger

David Castor hittade kärleken i SVT:s "Tro, hopp och kärlek". Och på nyårsnatten förlovade han sig med Anna-Klara Gustafsson.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Några minuter in på 2016 friade han till sin blivande hustru. När hon sagt ja gick de in och dansade till ABBA-låten "Happy new year" inför 160 jublande ungdomar som var samlade på det kristna ungdomslägret Livskraft på Sundsgården utanför Helsingborg.

- Det kändes helt rätt att få dela den här stunden med så många ungdomar som är på väg in i att hitta Gud – och som tur var höll Anna-Klara med mig, säger David Castor till Lokaltidningen Helsingborg.

Vid tolvslaget samlades alla ungdomarna för att titta på raketerna. Vad Anna-Klara inte visste var att David planerat en kärlekskupp. På marken hade han gjort ett stort hjärta med marschaller och två ungdomar stannade kvar och tände dem.

- Jag såg till att vi dröjde oss kvar när ungdomarna gick till festen, sedan ställde vi oss i det brinnande hjärtat och jag frågade om hon ville gifta sig med mig, berättar David Castor.

Det ville hon och efter en stund gick det nyförlovade paret in till de andra på festen.

David Castor från Röke lärde känna Anna-Klara Gustafsson under tv-programmet "Tro, hopp och kärlek" som sändes tidigare i år. Efter att programserien spelats in bilade det nyförälskade paret genom Östeuropa i tre veckor.

Nu har Anna-Klara fått jobb och en egen bostad i Röke och hon lämnar därmed Göteborg för Skåne.

När bröllopet kommer att stå vet David ännu inte.

- Anna-Klara har ju tagit upp det under hösten, men jag har bara sagt att vi inte ska prata om det förrän nästa år. Nu är det ju nästa år, så nu får vi nog börja planera, säger David Castor, till Lokaltidningen Helsingborg.

För att fler skulle få dela deras lycka har tv-prästen även lagt upp en bild på förlovningsringen på sin Facebooksida.

Statsministeromröstning