Trump kallade kvinnlig pastor för ett ”nervöst vrak”

Donald Trump tillrättavisades i kyrkan. Valde dagen efter att gå till personangrepp på pastorn.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump besökte i onsdags en metodistkyrka i staden Flint, inbjuden för att prata om stadens vattenproblem, en stor skandal där det visat sig att dricksvattnet varit förgiftat.

Men när han i sitt anförande började attackera sin rival om presidentposten, Hillary Clinton, ryckte församlingens pastor in.

– Mr Trump, jag bjöd in dig hit för att tacka oss för allt vi har gjort för Flint, inte för att hålla ett politiskt tal, sa Faith Green Timmons, efter att ha stegat upp bredvid Donald Trump uppe på estraden.

En tillrättavisning som fick den annars så frispråkige politikern att backa. Donalt Trump bytte genast ämne till det lokala problem han kommit för att prata om. Men åhörarna, mestadels afro-amerikaner, var inte helt nöjda. Och när flera började ropa åt presidentkandidaten och på så sätt störde hans anförande klev pastor Green Timmons in igen. Den här gången bad hon åhörarna att vara tysta och visa respekt.

– Tack pastorn, svarade Trump.

Kallade pastorn för ett nervöst vrak

Men det är inte bara tillrättavisningen i kyrkan som gjort att händelsen fått stor uppmärksamhet. För dagen efter ringde Donald Trump upp tv-kanalen Fox News för att ge sin bild. Han sågade pastor Faith Green Timmons längs med fotknölarna, och kallade henne för "ett nervöst vrak".

Han menade också att åhörarna tydligt tog parti för honom och börjat ropa: "Låt honom tala, låt honom tala", efter att pastorn tillrättavisade honom.

Problemet för Donald Trump är att de som var på plats motsäger hans version, inklusive flera journalister. Någon nervös pastor eller sympatiskt inställd publik går inte heller att se på de videor som spelat in hela händelsen.

Inspelning från händelsen i kyrkan går att se här. 

Läs mer om valet i USA

Alla tidigare artiklar

Fakta: