Tv-gudstjänst från Hillsong toppar SVT-play

Mer populärt än Skavlan, Downton Abbey och Veckans brott. Det handlar om tv-gudstjänsten från Hillsong i söndags.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

-Det har aldrig hänt förut att en gudstjänst ligger i topp på det här sättet, säger Robert Lundin, webbredaktör på SVT till Dagen.

Programmet toppar svtplay-listan sett till antalet tittningar och delningar på Twitter, Facebook och Google plus. Men hur många som sett programmet finns ingen statistik på ännu.

Det är första gången Hillsong-församlingen i Stockholm förekommer med en gudstjänst i Sveriges television och pastor Andreas Nielsen låter lite överraskad när Dagen ringer.

-Ja, det här är inget vi har räknat med. Men det är fantastiskt roligt att så många sett gudstjänsten, säger han.

Av reaktionerna att döma under söndagen och i dag förstår man att många tagit programmet till sina hjärtan.

-Vår telefonväxel har varit totalt nedringd av folk som vill tacka. Det är glädjande och lite överraskande. Och många har hört av sig direkt till oss också.

Vad säger de som hör av sig?

-Att de har fått hopp, att det har förstått budskapet om Jesus. Det är personliga berättelser om att människor blivit styrkta och berörda, berättar Andreas Nielsen.

Många som sett gudstjänsten har också delat programmet på sociala medier, vilket gjort att det fått extra stor spridning.

-Vi vet att många gått in på Facebook och gillat programmet men det är inget vi har uppmanat till, säger han.

Parallellt med tv-gudstjänsten hade Hillsong-församlingen som vanligt tre olika gudstjänster i söndags. Två klockan elva, direkt efter tv-gudstjänsten, och en klockan arton.

Vilken var bäst, den inspelade eller era live-gudstjänster?

-Ha ha, det vet jag inte, men vi har inte gjort någort extraordinärt mer än att allt är lite kortare i tv-formatet. Predikan, lovsång, ja allt tar lite mindre utrymme.

-Och så har vi ingen kollekt i tv-gudstjänsten men däremot i våra "riktiga" gudstjänster.

Som Dagen tidigare berättat spelades fyra gudstjänster in i Hillsong norra i Arlandastad i slutet av september. Eller rättare sagt tre gudstjänster och en julshow.

De tre kommande programmen sänds nästkommande tre söndagar, klockan 10.00 i SVT 2.

Hillsong i Stockholm firar gudstjänster på två olika platser, i Stockholm city och i Arlandastad utanför Stockholm. Tv-gudstjänsterna är inspelade i Arlandastad.