Tysk kyrka stoppar kondomkampanj

En kyrka i Düsseldorf som specifikt riktar sig mot ungdomar började dela ut kondomer med Luthercitat. Men nu har den nationella kyrkan stoppat kampanjen med omedelbar verkan.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Det bästa är om alla kondomerna omedelbart förstörs så att inte några fler kan delas ut, säger Klaus Eberl, talesperson för Evangeliska kyrkan i Tyskland.

Evangeliska kyrkan kallar också initiativet, som syftade till att väcka uppmärksamhet för 500-årsfirandet av reformationen, för "fullständigt oacceptabelt".

Hann bara dela ut kondomer en vecka 

Kampanjen inleddes den 11 mars och hann pågå i en knapp vecka innan kyrkan avbröt allt. Enligt tyska medieuppgifter fanns olika Luthercitat, bland annat "Här står jag och kan icke annat", tryckta på kondomförpackningarna.

Enligt Klaus Eberl kommer företrädare för Evangeliska kyrkan i Tyskland att prata med de ansvariga för kondomkampanjen för att säkerställa att liknande misstag inte sker igen.

Ungdomskyrkan i Düsseldorf är ett projekt inom Evangeliska kyrkan i Düsseldorf. Målsättningen med verksamheten är att locka unga människor med hjälp av nya typer av aktiviteter och gudstjänster.