Under söndagen samlas Stockholm igen

Nu sluter Sverige upp efter det misstänkta terrordådet. Under söndagen väntas tusentals stockholmare samlas på Sergels torg och för att delta i en tyst minut. Och i kyrkorna samlas i dag tusentals stockholmare till gudstjänster, som många berör fredagens attack.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Klockan 14 i dag anordnas "en manifestation för kärlek och omtanke på Sergels torg", bara ett stenkast från attentatsplatsen på Drottninggatan, skriver TT.

– Vi vill visa oss själva, Sverige och omvärlden att vi aldrig låter hat förblinda oss och att vi kommer kämpa för det samhälle vi skapat, som bygger på öppenhet, tolerans och omtanke. Vi ska ut på gatorna igen och ta tillbaka vår stad, säger manifestationens arrangör Damon Rasti till Dagens Nyheter.

Hittills har över 26 000 människor anmält sitt intresse på evenemangets Facebook-sida.

I Stockholms kyrkor hålls det utöver de vanliga gudstjänsterna "öppet för den som behöver någon att prata med om det som hänt, tända ljus eller bara vill få sitta ner en stund", enligt Svenska kyrkans hemsida. Bland annat Storkyrkan, S:t Jacob och Klara kyrka är öppna under söndagen.

Med anledning av terrorattacken så sänds dagens radiogudstjänst i Sveriges Radios P1 från Katarina kyrka i Stockholm under temat "Var inte rädd för mörkret".

Manifestationer av olika slag hålls i dag även på andra håll i landet, bland annat i Uppsala.

En tyst minut för hela landet är planerad att hållas i morgon måndag klockan 12.00.

Läs mer om terrorattacken på Drottninggatan

Alla tidigare artiklar