United till nya lokaler i Malmö

United Öresundskyrkan flyttar till nya lokaler i centrala Malmö. Därmed hoppas man kunna komma igång igen med att plantera nya församlingar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Efter tio år lämnar United Öresundskyrkan sina lokaler i stadsdelen Kirseberg och flyttar in till centrala Malmö. Målet har varit att hitta en bas "som tydligare signalerar ett kyrkorum och som frigör resurser för församlingsplanteringar i Malmös olika stadsdelar" står det i ett pressmeddelande.

– För ett år sedan upplevde vi konkret att Gud utmanade oss att kontakta Hillsong och erbjuda dem möjligheten att ta över våra lokaler, berättar Magnus Persson, pastor i United Öresundskyrkan och den som grundade församlingen för drygt femton år sedan.

"En större vinst för Guds rike"

För nästan exakt ett år sedan berättade han i Dagen om den process som församlingen går igenom från en kulturanpassad och pragmatisk till en reformatorisk och luthersk kyrka. Och nu tar man ett steg till och byter lokaler.

– På det här sättet blir det en lösning för båda våra församlingar och en större vinst för Guds rike. Vi får inte bara möjlighet att flytta till våra nya lokaler som passar oss bättre, utan det blir också fortsatt kristen verksamhet i våra gamla lokaler, säger Magnus Persson.

Har planerat flera församlingar

Sedan 2011 har United Öresundskyrkan planterat flera församlingar, bland annat i Stockholm, Göteborg och Oslo där det i dag finns fristående församlingar som är en del av United-nätverket. Man har även planterat nya församlingar i olika stadsdelar i Malmö. På grund av lokalfrågan har dock det arbetet varit vilande under en period.

Börjar med gudstjänst i juni

Planen är att vara på plats och fira gudstjänst i de nya lokalerna i Malmö med start söndag den 11 juni. I mitten av juni tar församlingen Hillsong över Uniteds hyresavtal samt en del av utrustningen i lokalerna.

United Öresundskyrkan bildades år 2000 och tillhör Pingst - fria församlingar i samverkan.