Livets ords idrottshallsbygge i hamn

Livets ord i Uppsala har samlat in 8 miljoner kronor på två år. Därmed kan församlingen bygga den planerade idrottshallen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Som Dagen skrev för ett år sedan var det efterlängtade idrottshallsbygget inte långt borta. Och även om planerna på att sätta spaden i jorden redan i höstas inte blev verklighet, så är glädjen stor i församlingen.

-De senaste 24 månaderna har visat att församlingens generösa givare menar allvar när det gäller unga människor. Förutom ett 20-tal insamlingstillfällen i samband med gudstjänster så har nästan 600 personer varit månadsgivare, berättar Christer King Edeborg, insamlingschef på Livets Ord.

Hittills har 7,2 miljoner kronor samlats in och med löften om ytterligare gåvor på cirka 1 miljon kronor under våren är bygget i hamn. Den senaste veckan har företagare i församlingen stöttat insamlingskampanjen med drygt 700 000 kronor.

För Leif Johansson, tidigare mångårig barnpastor och en av församlingens verkliga eldsjälar för en idrottshall, är det en dröm som går i uppfyllelse.

-Nu får vi äntligen gott om utrymme till idrott för våra skolor, för Livets Ords IF, men också för hela idrotts-Uppland. Behovet av hallar med godkända mått för alla inomhussporter är stort. Men det som gläder mig mest är att barn och ungdomar får en större möjlighet att växa och utvecklas med sina talanger och gåvor, säger han i ett pressmeddelande.

Närmast ska de slutgiltiga planritningarna fastställas och sedan ansöker församlingen om bygglov. Inom ett år hoppas man att kunna vara igång med bygget.

Idrottshallen är en av de största satsningarna i församlingen Livets ords 30-åriga historia.

Annons
Annons
Nyhemsveckan
Annons
Annons