Kyrkan satsar på språkkafé

Kyrkorna har engagerat sig för flyktingarna. EFS-kyrkan i Östersund startade nyligen ett språkkafé med läxhjälp för nyanlända.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Inbjudan gick ut till kommunens alla boenden för ensamkommande flyktingbarn men också till förläggningarna. Varje tisdagskväll kommer uppemot ett 20-tal tonåringar för att umgås, fika, kanske spela lite spel – och få hjälp både med läxorna och svenska språket. Det har också kommit med en del vuxna från förläggningarna.

– Några av dem är kristna och känner nog en särskild gemenskap i vår kyrka. Jag satt häromdagen med tre av dem och pratade, alla har sina barn kvar i Afrika, och det blev mycket tårar. Jag kände ju själv hur det skulle vara att inte veta om eller när man får träffa sina barn igen, säger Clara Witthof, församlingens kontaktperson för språkkaféet.

Satsningen har skapat ett stort engagemang i kyrkan. Både tonåringar och pensionärer ställer upp för att möta flyktingarna.

– Det har blivit en väldig kraft som växer i vår församling, det här känns jätteviktigt för oss. Och vi tror att det kommer att växa ännu mer, säger Clara.

Skogsbränderna
Annons
Val 2018
Skogsbränderna
Annons