Nyheter

Efter 18 avtjänade år i fängelse är Helge Fossmo frigiven

Den före detta Knutbypastorn Helge Fossmo, som 2004 dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och mordförsök, blev på söndagen villkorligt frigiven, uppger flera medier.

2019 fick Helge Fossmo sitt livstidsstraff nedsatt till 26 års fängelse av Örebro tingsrätt, vilket innebär att han blivit villkorligt frigiven på söndagen.

– Efter att ha avtjänat 18 år nu, har han själv fått klippa sin fotboja och går nu ut till ett liv som fri man, säger den före detta pastorns advokat Anton Strand till Expressen.

Det var 2004 som den dåvarande Knutbypastorns fru mördades i parets hem, och ytterligare en man som bodde granne med paret skottskadades svårt. Pastorn dömdes både för anstiftan till mordet på sin fru och för mordförsöket på grannen. Han dömdes även för ett tidigare fall av anstiftan till mordförsök på hustrun.

En kvinna, som i medier kallades “barnflickan”, befanns vara skyldig till att ha mördat frun och skottskadat grannen. Hon dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård, men är sedan 2011 frisläppt.

Fler artiklar för dig