Carola berättar om sexuellt övergrepp i barndomen

Carola Häggkvist går ut och berättar om ett sexuellt övergrepp hon utsattes för som elvaårig flicka.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var i dag på morgonen, den 18 oktober, i radioprogrammet "Gry och Anders med vänner" i Mix Megapol som den svenska stjärnan berättade om övergreppet.

– Jag var elva år och superrädd, berättade Carola Häggkvist, enligt Expressen.

Hon återgav hur en 18-årig kvinna låste in henne och hennes kompis i ett hotellrum, tog av dem kläderna och förgrep sig på dem.

Kompisarna lyckades så småningom ta sig loss och fly från rummet.

Försöker förlåta

Carola säger till Expressen att hon numera försöker förlåta kvinnan för vad hon gjorde.

Carolas berättelse läggs till raden av vittnesmål om sexuella övergrepp som just nu sveper genom Sverige, bland annat under hashtaggen #Metoo på sociala medier.

Tidigare har bland andra Linda Bengtzing, Carina Berg och Anja Pärson valt att berätta offentligt om vad de varit med om.

Läs också: Sexologen: Åtta saker du behöver höra efter ett sexuellt övergrepp 

Vad är #MeToo?

  • Den 5 oktober rapporterade The New York Times om att flera kvinnor, bland andra skådespelarna Ashley Judd och Rose McGowan, anklagat filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella övergrepp. Nyheten ledde till skådespelerskan Alyssa Milano startade ”MeToo”-rörelsen på Twitter, där kvinnor som utsatts för övergrepp använde hashtagen ­#MeToo. Rörelsen formligen exploderade och miljontals kvinnor världen över har under hashtagen berättat om sina erfarenheter.
Skogsbränderna
Annons
Val 2018
Skogsbränderna
Annons