Pastorskonferens om att plantera nya församlingar

Tiden då pingströrelsen talade om ”en pingstförsamling i varje stad” är definitivt förbi. På årets pastorskonferens ägnas en heldag åt att göra nygrundande till en angelägenhet för alla pingstförsamlingar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Daniel Alm, ledare för Pingst – fria församlingar i samverkan, vill lägga ner Pingst församlingsplanteringsprogram. I stället ska grundandet av nya församlingar bli en angelägenhet för alla pingstförsamlingar, hoppas han inför konferensen Pingst pastor.

– På samma sätt som församlingen ägnar sig åt nattvard, bön och mission ska detta att få se nya församlingsgrupper vara en angelägenhet. Vi vill att så många församlingar som möjligt är involverade i detta genom bön, pengar och att göra det själva, säger Daniel Alm.

Pingstpastor från USA

Bland annat kommer pastor Rob Ketterling, grundare och ledare för River Valley Church i amerikanska Minnesota, att medverka inför de drygt 500 svenska pingstpastorerna onsdag–fredag nu i veckan. På drygt 20 år har hans församling växt till 7 500 gudstjänstfirare i åtta olika kyrkor.

– Inom Assemblies of God i USA är cirka 6 000 av 12 000 församlingar involverade i församlingsplanteringen. Vi hoppas på 200–300 församlingar här i Sverige. Då kan vi få ett momentum och påverka Sverige, säger Daniel Alm.

Exil-iraniern Broder Reza från Georgien är en pastorskollega från den förföljda kyrkan som talar i konferensen. Liksom Gary Clarke, ledare för Hillsong Church i London.

Per Hånberg, tidigare professionell ishockeyspelare och numera prisad huvudtränare för Karlskrona HK i Svenska hockeyligan (SHL), pratar om sin kristna tro och delar med sig av ledartips till pingstpastorerna.

Uppmuntra pastorerna

Varför är den årliga pastorskonferensen viktig?

– Pingströrelsen är ett enda stort nätverk, och som lokal församling behöver man ta del av den nationella tonen – kalibreras av den och bidra till den. Jag är glad att församlingarna uppmuntrar sina pastorer att resa hit.

– Vi vill ge en kraftig uppmuntran till pastorerna med förnyat mod, överlåtelse och glädje i sitt uppdrag, säger Daniel Alm.

Seminarier för pingstpastorerna

Fyra seminarirer att välja mellan på en av konferensdagarna:

Att vinna­ asylsö­kande­ och nysvenskar. Erfarenheter från olika församlingar.

Den vanliga församlingens möjligheter. Styrkan i den lilla församlingen och möjligheten att vända en tuff situation.

Hur förbereder och genomför man en bra predikan? Så vässas redskapen i predikantens verktygslåda.

Hur leder man team och utvecklar sina medarbetare? Både som människor och i tjänsten.

Nyhemsveckan
Annons
Torpkonferensen
Annons