Ambassadören spär på polariseringen

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Debatt

Som kristen Dagenläsare och Israelvän blir jag oroad över debattartikeln ”Stoppa demoniseringen av judar” (19 dec) skriven av Israels ambassdör i Sverige, Isaac Bachman. Jag vill göra gällande att den tyvärr riskerar att ­ytterligare spä på polariseringen i värderingar i konflikten mellan Israel och Palestina och i förlängningen den farliga tendens som för ­närvarande syns i Europa av ökad antisemitism och islamofobi.

Då Bachman inte med ett ljud i sin artikel vill beröra bosättarproblematiken som ”ett av de största hindren för fred och varje form av framsteg i Mellanöstern” framstår hans artikel enbart som en partsinlaga av en representant för den aggressiva ultrahögern i Israel av vars regering Netanyahu han är utsänd som ambassadör i Sverige.

Jag delar den judiske fredsaktivisten Uri Avnerys inställning att ”det inte är regeringen som styr bosättarna utan det är bosättarna som styr regeringen ”. Och allstå i förlängningen dess ambassadörer.

Irène Nordgren

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Annons
Valet i Ungern
Annons