”Jag har tyckt om Dagen och har läst det mesta i tidningen”

För en tid skrev vi om Lennart Hägg, som började prenumerera på Dagen tidigt, som nummer 11. Det visade sig att på samma äldreboende bor Gunborg Augustsson, som har prenumerantnummer 9. Så här berättar hon om sig själv och Dagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Familj

- Jag föddes i Sjövik den 24 december 1920 där jag växte upp tillsammans med mamma, pappa och två bröder.

När jag slutade skolan fick jag arbete och flyttade till Göteborg. och blev då medlem i Smyrnaförsamlingen. Jag träffade då min man Gösta Augustsson som var född i Gråbo den 2 april 1916. Vi förlovade oss på midsommarafton 1946 och gifte oss den 24 maj 1947.

Vi flyttade då till Alafors och blev medlemmar i Elimförsamlingen. I församlingen var jag med i strängmusiken, spelade gitarr och sjöng samt var aktiv i serveringskommittén. Jag bakade gärna när det skulle vara servering.

Jag arbetade under tjugo år på Alafors fabriker, sedan lades fabriken ner och då fick jag jobb som städerska och sedan som hemsamarit tills jag gick i pension 1983.

Vi köpte bil redan 1947 och Nyhemsveckan var en konferens som vi deltog i varje år.

1977 köpte vi husvagn och vi reste gärna till Dalarna på semester. Även Lapplandsveckan besökte vi.

2001 sålde vi vårt hus i Alafors och flyttade till en lägenhet i Älvängen. Där trivdes vi bra och blev medlemmar i Smyrnaförsamlingen.

Det var Gösta som hade börjat prenumerera på Dagen och tidningen följde med in i äktenskapet och har sedan alltid funnits i hemmet.

Jag har tyckt om Dagen och har läst det mesta i tidningen. Jag har tyckt om att lösa korsorden som funnits med. När Gösta dog 2006 valde jag att fortsätta med tidningen eftersom den alltid funnits med och jag vet att Gösta som var politiskt intresserad alltid varit noga med tidningen.

Nu i höst flyttade jag in på ett äldreboende, Backavik i Nödinge, där blev jag granne med Lennart Hägg som har nummer 11 som prenumerantnummer, så nu bor vi som haft Dagen längst på samma boende och är medlemmar i samma församling.

Berättat för Lena-Mari Rydén

Skogsbränderna
Annons
Val 2018
Skogsbränderna
Annons