Helige Franciskus intar Kungsträdgården i helgen

På lördagen blir det katolsk utomhusmässa i Kungsträdgården i Stockholm. Barnfamiljer och husdjursägare välkomnas särskilt - tillsammans med hundar, katter och marsvin.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

För andra året i rad anordnas nämligen en dag till minne av djurens skyddshelgon, helige Franciskus. De som vill få sina husdjur välsignade av kardinal Anders Arborelius är välkomna, och barn som inte har några husdjur kan ta med sig gosedjuren, berättar Ulrika Erlandsson på Katolska pedagogiska nämnden.

– Det är en tradition i många katolska länder att man på Franciskusdagen välsignar husdjuren. Förr, i jordbrukssamhället, var ju djuren mycket viktiga i människornas liv.

Nu har tiderna förändrats, men det är viktigt att reflektera över vårt förhållningssätt till djuren, menar hon. Vad säger kyrkan om djurhållningen? Ska man vara vegetarian? Parallellt med ponnyridningen, fiskdammen och hoppborgen som väntas locka barnen, anordnar man därför ett panelsamtal i kyrkan S:ta Eugenia i Kungsträdgården på temat "Kyrkan och djuren – duett eller duell".

– Vi vill bidra till diskussionen om djurens plats i vårt samhälle. Kyrkan skulle faktiskt kunna bli lite vassare i de frågorna, säger Ulrika Erlandsson.

 

 

Val 2018
Skogsbränderna
Annons
alkohol i kyrkan
Annons