Inrikesminister Anders Ygeman fördömer nazihot mot judisk förening

Judiska föreningen i Umeå beslutade i helgen att stänga sin lokal på grund av de hot som förekommit. I ett uttalande fördömer inrikesministern det hat och de hot som riktas mot judar i Umeå.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Vid flera tillfällen har det satts upp nazistiska klistermärken på dörren till Judiska Föreningens lokaler i Umeå. Det har också förekommit hot/trakasserier mot medlemmar i föreningen.

I går söndag beslöt Judiska Föreningen att stänga sin lokal. Carinne Sjögren, talesperson för föreningen, säger till SVT att det inte går att ha en verksamhet om människor är rädda.

På måndag eftermiddag kom ett uttalande från inrikesminister Anders Ygeman (S), som starkt fördömer de hot som förekommit i Umeå. Han säger till TT att det som förekommit i Umeå är "helt oacceptabelt".

– Vi ser hur judiska församlingar och muslimska församlingar utsätts för hat och hot. Det är bakgrunden till att regeringen har tredubblat stöden till säkerhetsarbete för församlingarna. Det är bakgrunden till att vi har fördubblat antalet poliser som arbetar med att utreda hatbrott, säger han.

Annons
Pastorn funnen död
Annons