Konfirmation med Pokémon-tema

Pilgrimsvandra samtidigt som du spelar populära Pokémon go? Det är en del i upplägget för höstens konfirmationsundervisning med speltema i Svenska kyrkan i Örebro.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Svenska kyrkans församling Olaus Petri bjuder nu för andra året i rad in till konfirmationsundervisning med speltema, skriver Nerikes Allehanda. I höst är fokus på Pokémon Go, mobilspelet som blivit sommarens stora fluga, och som går ut på att spelare samlar in färgglada minimonster som placerats ut i närområdet med hjälp av gps-funktionen.

Det var församlingspedagogen Oskar Lundberg i Olaus Petri församling som började fundera över hur spelet kunde användas.

– Jag klurade lite på hur man skulle kunna använda det i konfirmationsundervisning och ha en form av pilgrimsvandring med Pokémon-tema, säger han till Nerikes Allehanda.

– Att vara ute och gå tillsammans sänker trösklarna för att kunna samtala kring allt som har med livet och tron att göra.

Möta unga i deras miljö

I en intervju med SVT Nyheter i Örebro förklarar han hur han menar att kristendom och dataspel hör ihop.

– Det handlar om att möta unga och vuxna i deras miljö. Istället för att dunka en bibel i huvudet på någon vill vi möta unga och se hur kristen tro kan fungera i deras vardag.

"Tillsammans utforskar vi teknikens värld och varvar med samtal om livet IRL. Många frågor och kanske desto fler svar: död och liv, kärlek och hat, skuld och förlåtelse, rätt och fel… Tillsammans söker vi svar både i och utanför datorn", skriver Gamingkonfagruppen på församlingens hemsida.

Men allt i gamingkonfan utgår inte från ungdomarnas spelvärld. På schemat för våren står även en resa till Polen och Auschwitz-Birkenau. Och det statliga museum som ansvarar för det tidigare koncentrationslägret har redan haft anledning att kraftfullt betacka sig för allt Pokémon go-spelade på platsen.

Annons
Utfrågningarna av partiledarna
Annons