”Mitt kors” arkiveras – inga nya poster tas in

Prästen Annika Borg skapade "Mitt Kors" på Facebook tillsammans med två andra präster sommaren 2016. I dag meddelar hon på Facebook att gruppen inte tar in nya poster.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

"Mitt kors" blev en succé på Facebook när den skapades sommaren 2016. Syftet var att ta ställning för världens för världens förföljda kristna, genom att visa och publicera kors från deltagare på sidan.

Sajten samlade som mest över 10.000 följare och sympatisörer, men den blev också ifrågasatt, och debatterades bland annat i svt:s Debatt.

Annika Borg berättade i Dagen att det var det fasansfulla mordet på en katolsk präst i Frankrike som gjorde att idén till gruppen kom till.

– Attentatet i Frankrike kröp nära oss. Vi har alla följt utsatta kristnas situation. Vi blev vanmäktiga. Sedan kom idén att starta sidan, som ett hopp. Vi hade aldrig drömt om att det skulle bli ett så stort genomslag, sa hon i Dagen i november 2016, när sidan fått mer än tio tusen medlemmar. En bok planeras också utifrån alla de bidrag som kommit in, och man hoppas på utgivning runt påsk. Delar av förtjänsten kommer då att gå till förföljda kristna.

Men Facebooksidan kommer tillfälligt att stängas, meddelar Annika Borg i dag.

"Vänner i Mitt Kors! Vi kommer under en tid att arkivera gruppen, vilket innebär att inga nya poster tas in", skriver Annika Borg på Facebook. Men fortfarande kan medlemmar gå in och se alla bilder av kors som har lagts in, betonar hon:

"Alla kan fortfarande gå in i denna öppna virtuella katedral och ta del av gemenskapen, hoppet och skönheten som finns där", skriver hon.

Annons
Annons