Över 70 000 på finskt sommarmöte

Nordens troligtvis största kristna möteshelg har arrangerats i helgen när laestadianerna inbjöd över 70 000 besökare till sommarmöte i Torneå.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Höjdpunkten sattes under lördagskvällen när hela 74 000 personer besökte sommarmötet i Torneå, berättar mediaansvariga Paula Kinnunen.

– Sedan började en del åka hem som skulle börja jobba nu på måndagen, men totalt har det varit ungefär 74 000 personer som mest, säger hon.

– Det känns väldigt bra, vi ligger ju ganska långt norrut även i Finland så det är väldigt roligt att det kunde komma så många, säger Paula Kinnunen.

Det stora fokuset under sommarmötet har legat på predikningar. Under de fyra dagarna, fredag-måndag, som mötet har pågått har det hållits 40 predikningar av olika slag, från morgon till kväll.

– Vi har predikningar och sånger som huvudprogram, kan man säga. Sedan har det varit sommarmöte i radio som sänds i Finland och på nätet, och de sändningarna kommer vi att fortsätta med i en månad med mestadels finskspråkiga program, säger Paula Kinnunen.

70 000 besökare kräver självklart även ett stort antal volontärer, och på de stora åkrarna utanför Torneå har det totalt rört sig om cirka 7200 volontärspass under mötet.

– På förberedelserna inann var det ungefär 10 000 arbetspass, säger Paula Kinnunen.

Nästa år flyttar sommarmötet vidare till Björneborg.

Annons
Annons