Israel: Program

12-19 november 2017

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dagens Resklubb

 

Dag 1 - söndag 12 november

Vi samlas mycket tidigt på morgonen på Arlanda och tar direktflyget till Israel. På Tel Avivs flygplats möts vi av vår svensktalande guide, Peter Lebenswerd. Vi börjar vår rundresa med lunch och en kort rundvandring i Jaffa. Sedan rullar bussen vidare till Kibbutz Ohalo Guest House som ligger vid Gennesarets Sjö. Där väntar middag och sköna sängar på oss.

Dag 2 - måndag 13 november

Dagen ägnas åt en rundtur i norra Israel med stopp bland annat vid klostret på Karmelbergets topp där Elia med Guds hjälp besegrade Baalsprofeterna, Nasaret, där Jesus växte upp, samt Bahaireligonens magnifika anläggning i Haifa. Middag och övernattning på Kibbutz Ohalo Guest House.

Dag 3 - tisdag 14 november

Vi börjar med ett besök i Safed, centrum för den judiska mysticismen Kabbala. Därefter besöker vi utgrävningarna såväl i den gammaltestamentliga staden Dan som i Banias, där den romerska guden Pan dyrkades. Till sist tar bussen oss upp på Golanhöjderna, där vi blickar in över Syrien. Det blir en dag inte bara fylld av vackra naturupplevelser utan också med närkontakt med dagens konfliktladdade situation i regionen. Middag och övernattning på Kibbutz Ohalo Guest House.

Dag 4 - onsdag 15 november

Självklart ska vi göra en båttur på Gennesarets sjö och besöka de viktiga platserna runt sjön där Jesus var verksam. Saligprisningarnas berg blir i dubbel mening en höjdpunkt. I Kafarnaum ser vi resterna av såväl synagogan som Petrus hus och nere vid sjöstranden står vi på samma mark som Petrus när han fick frågan av Jesus: "Älskar du mig?" På eftermiddagen lämnar vi Galiléen och reser söderut. Vi kommer fram till Jerusalem och äter middag på vårt hotell, Lev Yerushalaim Hotel.

Dag 5 - torsdag 16 november

Den första av två intensiva dagar i Jerusalem med omnejd, när vi besöker Oljeberget och Getsemane, Davids stad, Tempelinstitutet, där vi lär oss allt som är värt att veta om det heliga Templet, samt Förintelsemuséet Yad Vashem, som inte lämnar någon oberörd. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 6 - fredag 17 november

Vi fortsätter att utforska Jerusalem. Besök i Gravkyrkan och vid Trädgårdsgraven står på programmet, liksom de judiska kvarteren och Västra muren. På eftermiddagen tar vi en tur till Betlehem med besök i Födelsekyrkan. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 7 - lördag 18 november

Vår sista hela dag i Israel blir en utflyktsdag med stopp vid Kasr Al-Yehud vid Jordanfloden, där Jesus döptes av Johannes Döparen, Qumran, där Dödahavsrullarna hittades, och Masada. På eftermiddagen får vi tillfälle att testa vattnets flytkraft i Döda havet innan vi återvänder till Jersualem. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 8 - söndag 19 november

Dags att packa väskorna. På väg till flygplatsen stannar vi till vid Knesset och dess gigantiska Menorah. Incheckning på Ben Gurionflygplatsen sker klockan 10.00. Klockan 12.55 lyfter flygplanet mot Arlanda, där vi landar klockan 17.40.

 

Vi börjar varje dag med en enkel morgonandakt och kommer också att fira nattvard tillsammans medan vi är i Jerusalem. På kvällarna samlas de deltagare som vill till samvaro på hotellen, ibland med inbjudna gäster som fördjupar våra kunskaper om Israel i dåtid och nutid.

Presentation av guiden: Vår guide på denna resa är Peter Lebenswerd. Han är uppvuxen i Stockholm i en judisk familj men numera bosatt i Israel med sin familj. Peter brinner för att göra kunskapen om Israel levande och för dialogen mellan judar och kristna. ”De gemensamma rötterna blir kanske allra tydligast när man är i detta land och tillsammans upplever de platser och skeenden som format så mycket av det vi känner till och som många av oss håller kärt”, säger han.

 

StureplansResor_logo

INFORMATION OCH BOKNING:
Stureplans Resor, 08-661 58 00
www.stureplans.se, bokagrupp@stureplans.se


Dagen resklubb logga

Annons
Annons
Annons
Annons