Rockbandet One desire spelade in musikvideo i kyrka utan kyrkoherdens tillåtelse

Det finska rockbandet One Desire spelade in en musikvideo i Lappfjärds kyrka i Österbotten. Det uppskattades inte av den tillförordnade kyrkoherden som var ovetande om inspelningen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det visar sig att det var kyrkoherde Daniel Norrbacks kollega, kyrkoherden i Närpes, Tom Ingvesgård, som hade gett grönt ljus för inspelningen. Tom Ingvesgård är gammal vän med före detta Lappfjärdsbon Jimmy Westerlund som spelar gitarr i hårdrockbandet One Desire.

– Jag blev ledsen när jag fick höra om saken eftersom jag tycker att det hör till att man frågar den lokala kyrkoherden om lov på förhand ifall en kyrka ska användas till något annat än församlingens verksamhet, säger Daniel Norrback till Vasabladet.

"Att sjunga så är att gå över en gräns"

Efter att ha sett videon säger han dessutom att han inte skulle ha gett tillstånd för inspelningen.

– Bandet sjunger "I will never ever apologize" ("jag kommer aldrig någonsin att be om förlåtelse". Kristendomens grundbudskap är ju syndernas förlåtelse. Att i Guds hus stå och vråla "jag kommer aldrig någonsin att be om förlåtelse" är nog i mitt tycke att gå över en gräns, säger Norrback till Vasabladet.

Gitarristen menar att låten har positivt budskap

Enligt ett pressmeddelande poängterar samtidigt gitarristen Jimmy Westerlund att musikvideon har ett positivt budskap.

– Huvudpersonen har nyckeln till gott och ont – man själv kan välja mellan att tänka igenom sina handlingar och hur man vill leva sitt liv. Även om videon är ganska mörk, så handlar den inte "om de mörka krafterna", utan tvärtom, säger han.

Annons
Annons