Ungdomsmagasinet Ikon1931 läggs ner

Efter att ha kämpat med dålig ekonomi under ett par års tid har beslutet tagits att lägga ner ungdomsmagasinet Ikon1931.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Ungdomsmagasinet Ikon1931 har funnits sedan 2007, men nu läggs det ner. I juni kommer det sista numret ut.

– Det känns väldigt tråkigt, säger Lina Mattebo, vikarierande redaktör.

– Samtidigt är det tudelat. Jag är också så glad och tacksam för allt jag lärt mig under åren med Ikon1931 och alla duktiga unga människor jag fått äran att jobba med.

Hoppas på något liknande

Lina Mattebo tror och hoppas att det ska komma ett liknande forum så småningom där unga människor får utrymme att ställa sina frågor om kristen tro, samtidigt som Gud och Jesus tas på allvar.

– Jag tror att det är viktigt för unga människor att det finns en sådan plats för att tron ska kunna utvecklas, säger hon.

Anledningen till nedläggningen är att man alltför länge kämpat med dålig ekonomi. Tidningen har gått back i ett par års tid och det är Dagens styrelse och tidningsledningen som nu tagit beslutet att lägga ner.

– Vi har gjort allt vi har kunnat och lite till, säger Daniel Grahn, publisher på Dagen.

– Vi har skrivit brev till våra läsare, jagat sponsorer och försökt hitta samarbeten, men det har inte lyckats. Jag tror att det hör ihop med att ungdomar blir allt mer digitala. Dessutom är Ikon 1931:s målgrupp en stor utmaning. Många har bara tidningen i några år, kanske mellan 16 och 20 års ålder.

”Tid, kraft och kärlek”

Sista numret kommer ut den 7 juni, bland annat med festivalspecial inför sommaren, tillbakablickar på tidningens historia och intervjuer som vanligt. I dagarna går det också ut ett brev till alla prenumeranter med en förklaring om varför magasinet läggs ner.

– Det känns också tråkigt gentemot alla som har jobbat ideellt med att skriva, fotografera, illustrera och på andra sätt gjort tidningen tillsammans med oss, säger Lina Mattebo.

– Många ungdomar har lagt ner en massa tid, kraft, kärlek och bön för att göra den så bra som möjligt. Jag ser heller inte att det just nu finns något liknande i kristenheten där unga får skriva om tro på det sättet. Men det kanske dyker upp någon gång, det hoppas jag.

Annons