USA:s vicepresident Mike Pence pratade om sin tro i kyrka

När USA:s vicepresident Mike Pence befann sig i Florida passade han även på att besöka en så kallad megakyrka i Coral Springs. Där blev han intervjuad av pastorn.– För mig är gudstjänsten alltid veckans bästa timme, sa Mike Pence.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Samtalet mellan pastor David Hughes och Mike Pence pågick i drygt 15 minuter – se hela i klippet ovan. Vicepresidenten talade bland annat om när han, under sin tid på universitet, berättade för en äldre student att han tänkte bli kristen. Mike Pence förklarade att den äldre studenten hade ett kors runt halsen och att han också ville ha ett likadant.

– Då sa sistaårsstudenten till mig "du vet, du måste bära det i ditt hjärta innan du bär det runt din hals". Det blev en verklig tankeställare för mig.

Mike Pence fick också frågan om hur det kommer sig att han regelbundet besöker kyrkor på söndagar när han är ute och reser.

– För mig är det alltid veckans bästa timme svarade han och hänvisade till Hebreerbrevets uppmaning att inte "försumma våra sammankomster".

Under söndagens kyrkobesök, som var tänkt att handla om religion – och inte politik – började Mike Pence även att försvara Donald Trump när David Hughes frågade honom om helande av landets djupa politiska klyfta.

Samtidigt som vicepresidenten tycktes erkänna att det finns en åsiktsklyfta svarade han genom att beskriva president Donald Trump som en man med "breda axlar, men med ett stort hjärta".

– Ibland är han större än livet, karismatisk, alltid minnesvärd, sa han.

– Jag tror att vi kommer att se att enheten återvänder i takt med att vi får landet på fötter.

David Hughes berättade att kyrkan fick en förfrågan under onsdagen om att ta emot Mike Pence. Inne i kyrkan, där omkring 2 000 personer fanns, gick allt lugnt till. Men utanför byggnaden demonstrerade ett 50-tal personer mot vicepresidentens besök.

Som avslutning på samtalet inne i kyrkan frågade David Hughes om han fick be för vicepresidenten.

– De finaste ord som jag och presidenten får höra är när vi möter människor vid avspärrningar eller när vi passerar offentliga platser och någon sträcker sig fram och väldigt ärligt säger "jag ber för dig", svarade Mike Pence innan David Hughes fick lägga sin hand på vicepresidentens axel.

Annons
Annons