14 maj 2021

En tidning på kristen grundBilagor

Bengt återvänder från fadershuset

Det började med att han såg en tv-dokumentär om prostituerade pojkar i centrala Berlin. Filmen grep tag i Bengt Fiskes hjärta och blev upptakten till hans stora engagemang för ungdomar i Berlin. 1995 började Bengt att arbeta bland Berlins punkare och 1999 tog han husvagnen och flyttade dit under ett halvår. Sedan dess har han pendlat mellan hemmet i Bjästa och Berlin. Under två år har Petrus följt Bengt och hans team. Från den darrande starten då Bengt undrade om det skulle bli fiasko, till den senaste satsningen Fathershouse. Med jämna mellanrum har Petrus publicerat Bengts dagboksanteckningar och nu är vi framme vid det sista avsnittet. Bengt har beslutat att lämna det operativa arbetet i Berlin till tyska medarbetare för att gå vidare med visionen att ”vända fädernas hjärtan till barnen”.

Endast för prenumeranter
Fler artiklar