13 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Kristna, ta ansvar

Det är med sorg jag tar del av Socialstyrelsens rapport om den ökade alkoholkonsumtionen, och intervjun med Håkan Axéll i Nya Dagen 10/1, där han säger att många kristna har gjort drickandet till en livsstil. Jag tänker först på våra barn och ungdomar som så lätt dras in på fel spår.En eloge till alla som arbetar för nykterhet. Må vi som kristna gå före med gott exempel och ta vårt ansvar och avstå från det som kan vara en medmänniska, våra barn och ungdomar till fall. Eftersom det finns före detta missbrukare i våra kyrkor är det angeläget att arbeta för ett nyktert leverne, och visa på att det går mycket bra att ha kul utan alkohol.Jag håller med Axéll om att vi behöver en förkunnelse som pekar åt rätt håll även när det gäller alkoholen. Bibeln är ju oerhört restriktiv när det gäller alkohol. Efesierbrevet 5:15–20 är ett sådant bibelord. Låt oss ta Bibelns budskap som rättesnöre i våra liv. Vi får hjälpas åt att vara till hjälp för våra barn och barnbarn. Låt oss be om kraft att stå emot det onda och låta Bibeln få styra vår livsstil.
Fler artiklar från Debatt