17 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Egna behov får större utrymme än Guds vilja

Allt står inte väl till. Egoism och kärlekslöshet finns inte bara i världen, det finns hos Guds folk. Våra behov har fått större utrymme än Guds vilja.Mitt hjärta gråter när jag ser alla människor som inte känner Jesus och går till ett evigt liv utan honom alltmedan vi fortsätter att ha fullt upp med allt vårt eget.Jag vill se en församling där vi alla går tillsammans. En församling för de som vandrat länge med Herren och för de som precis funnit honom.En församling där vi tillsammans får möjlighet att utrycka vårt lov och vår kärlek till vår Far. En församling där unga och gamla dansar tillsammans inför Guds ansikte.En församling där allt tar sin början i vår gudsrelation, när funktion eller prestation inte är det som driver, utan frukten på vår gudsrelation är det som för oss framåt.En församling som gråter för dem som är på väg mot ett evigt liv utan Gud.En gudscentrerad, utgivande församling för människor i och utanför församlingen.En församling där kärleken övervinner allt, ett trovärdigt vittne för världen.Jag vill inte se ”förnyelse” i landets församlingar, jag vill se ett genombrott och förvandlade liv. Det börjar med dig och mig. Tillsammans kan vi få förstå bredden och längden, höjden och djupet och komma in i ett liv som vi i dag bara har snuddat vid.Kärleken övervinner allt, det finns ingen annan väg.

Fler artiklar från Debatt