01 oktober 2020

En tidning på kristen grundDebatt

Gud är inte döv, Nyhemsveckan

Ljud­volymen pendlade mellan 80 och 95 decibel.

När jag skriver detta har jag just kommit hem efter en dag på Nyhemsveckan och reflekterar över ljudvolymen under förmiddagspasset, som innehöll ett viktigt budskap: Kärlek!

När lovsångsbanden före bibelstudiet framträdde gjorde jag något som jag aldrig gjort i en kyrka förut – jag mätte volymen!

Den pendlade mellan 80 och 95 decibel och i min mobil stod det hela tiden ”motorsågsljud” och flera gånger lyste det rött vilket innebär farligt ljud.

Gud är inte döv! Han kan ju till och med höra mina viskningar...

När jag efter mötet gick ur Nyhemshallen mötte jag ett ungt par i vår församling där frun berättade att hon hade haft öronproppar under samlingen. Jag såg en nyfödd bakom mig med hörselskydd på.

Varför så hög ljudvolym till sådan härlig lovsång?

Om musikvolymen sänks hörs lovsången bättre och när jag hemifrån lyssnar till ett annat Nyhemsmöte på webben så hör jag att lovsången före predikan har en väldigt dämpad musik vilket gör att sångtexten hörs så tydligt. Kanonbra!

Hör när jag skriver detta Egil Svartdal på Nyhemsradion i en strålande predikan om att alla generationer behövs i Guds församling. Jag tror på gudstjänster där alla får plats och välsignar Nyhems lovsångsgrupper i alla åldrar, men låt ljudvolymen ligga "på öronvänlig nivå", tack.

Rolf Oldin,

Torsö, glad pensionist

Fler artiklar