15 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Kan inte möta IS-krigare och deras offer

Sverige behöver skarpa terrorlagar som är anpassade efter nutida händelser.

De som hjälper IS-avhoppare när de återvänder hem till Sverige måste komma ihåg att de hjälper individer som är hjärntvättade och i praktiken en tidsinställd bomb som kan komma att explodera när som helst.

De som har åkt till Syrien och Irak och målmedvetet har anslutit sig till terrorgruppen IS är övertygade om att det IS gör kommer att föra dem närmare Gud och deras mål är att dö för Guds skull. Därför är det väldigt viktigt att man tar denna fråga på allvar och bemöter verkligheten av samhällets utveckling.

Man måste också ta folkets oro på allvar och kunna lyssna till medborgarnas förslag som kan leda till att Sverige blir tryggare. Sverige behöver skarpa terrorlagar som är anpassade efter nutida händelser.

Det är oerhört viktigt att även de som hjälper terroristerna ska behandlas som terrorister (det vill säga de som finansierar, rekryterar, marknadsför och även de som legitimerar det IS gör).

Sverige behöver en paraplyorganisation som samlar sig och arbetar på ett förebyggande sätt för att bekämpa terrororganisationers planer på att marknadsföra sin ideologi för att hitta nya medlemmar. Det är här resurserna ska användas. Skattebetalarnas pengar ska inte gå till olika hjälpprogram när terroristerna kommer tillbaka till Sverige. När han/hon med dubbelt medborgarskap har anslutit sig till en terrororganisation då ska man förlora sitt uppehållstillstånd i Sverige och är man född i Sverige då ska man sitta i fängelse.

Hur kan vi ta emot de offer som lämnat allt för att fly från IS och samtidigt välkomna deras mardröm till samma plats där de ska känna sig trygga?

Tony Meshko (M),

ledamot i Assyriska riksförbundet i Sverige

Fler artiklar från Debatt