Debatt

Kanske Pentecostal Church i stället

Jag uppskattar att Daniel Alm kom med en svarsartikel (Dagen 31 mars), visserligen utan att lämna besked på frågan – i fall en nyordnad församling i Sverige kan komma att dras inför statlig domstol – om den antar namnet "Pingstförsamling".

Den som lever få se om det av Pingströrelsen tagna patentet av namnet ”Pingst”, kommer att drabba de nybildade små församlingar i exempelvis Göteborg och Stockholm – som främst leds av pingstvänner – då de väljer att presentera sig som ”pingstförsamlingar”. Men här kanske den internationella beteckningen­ ”Pentecostal Church” kan komma att bli en framkomlig väg i stället, om läget skulle bli skarpt.

För övrigt av broder Daniels svar, kan jag inte komma undan känslan av att det viktigaste för mig och andra – är att vi ska inrätta oss i Pingst FFS-ledet och inte ägna oss åt några djupare intressen i saken. Och detta är märkligt i sig, eftersom det ju samtidigt från Pingst FFS främsta talesmän, eftersöks nejsägare – och inte som nu mest bestå av jasägare. Tiden får utvisa vad som är profetiskt i ärendet.

Sigvard Svärd

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig