30 november 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Sprid kärlek på internet – inte hat

Detta är ett debattinlägg som uttrycker författarens egna åsikter. Tidningens linje framförs på ledarsidan.

Har du också blivit kontaktad av någon som påstår att du har ”en i din vänlista” som sprider hat mot kristna på nätet?

Det är tydligen en strategi som högerextrema grupper använder just nu, i syfte att förstärka fördomar och rädsla. Strategin är att kontakta kristna som har muslimska vänner och påstå att ”en i deras vänlista” har en dold våldsam agenda, utan att kunna svara på frågan vem det handlar om. De vill slå in kilar och misstänksamhet mellan människor. De vill förstärka trenden att människor pekas ut som potentiella förövare, enbart på grund av deras religion.

Gå inte på det! När en människas religionsfrihet hotas, hotas allas. När några vill öka misstron i vårt samhälle så är vi så många fler som vill lyssna, samtala och försöka förstå. Vi är så många som vill bygga tillit, respekt och kärlek. Och vi kommer att lyckas, för kärleken segrar alltid.

Anna Ardin, diakon

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Debatt