Det finaste jag har gett våra barn är min tid och allt vad den rymmer. Jag tog föräldraledigt med båda två vid 5 månaders ålder medans min fru gick tillbaka till studierna. Det var helt fantastiskt och jag skulle vilja rekommendera fler pappor att ta chansen att vara ledig med sina barn. Att få se det finaste man har sakta utvecklas med dagen som kommer, det kommer inte åter. Anknytningen mellan mig och barnen har blivit väldigt stark och belöningen i att våra barn har haft sina föräldrar vid sin sida har givit dem en inre trygghet som återspeglar sig i vardagen.
Att få äta av det jorden skänker oss är en ren lyx. Jag fick en squash av min kusin och här kommer en lite annorlunda tolkning på den. Hoppas att du vill prova. Smaklig spis!
---
4 portioner
- 1 l skalad och tärnad squash
- 2 1/2 dl grädde
- 2 1/2 dl mjölk
- 1 dl socker- strö eller rå
- 4 st ägg
- 5 msk mjöl
- 40 st sötmandlar, finhackade
- 1–2 st bittermandlar. finhackade
- 1 tsk vaniljsocker
---
---
- Koka squashen mjuk. Häll av vattnet och mixa squashen med en stavmixer.
- Vispa ihop äggen och mjölet. Tillsätt mjölk, vaniljsocker, socker och grädden.
- Rör sedan ned mandeln och squashen.
- Smörj en eldfast form och fyll massan i den. Grädda i ca 40 min på 200°C i mitten av ugnen.
- När kakan fått gyllene färg är den klar. Låt den svalna något innan du serverar den.
Till servering: Sylt eller bär och lättvispad grädde.
---