19 oktober 2021

En tidning på kristen grundKultur

En av årtiondets viktigaste kristna böcker

Den kanadensisk-amerikanske filosofen James K.A. Smith har skrivit en bok som tar sikte på att skärskåda våra vanor. Josefin Holmström har läst ”Du blir vad du älskar” som funnits länge men nu översatts till svenska. Hon rekommenderar den som studie­material i såväl församlingar som hemgrupper.

”Du är vad du älskar” är ett rungande försvar för vanan som en av lärjungaskapets viktigaste beståndsdelar – den goda vanan, alltså dygden, den som blir en del av oss först när vi fysiskt upprepar den, dag ut och dag in, skriver recensenten.
Endast för prenumeranter
Josefin de Gregorio

Josefin de Gregorio

Josefin de Gregorio är litteraturvetare och författare. Hon skriver krönikor och recensioner på i Dagens kultursidor. Hon medverkar också i tidningen NOD.

Fler artiklar

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb