Spel

Snabba race med tv-spelskaraktären Sonic

Dagen recenserar familjespelet “Sonic Super Teams”

Omslaget till brädspelet Sonic Super Teams.
  • Titel: Sonic Super Teams
  • Betyg: 3,5 av 5
  • Ålder: från 7 år
  • Antal spelare: 2-4 spelare
  • Speltid: 20 minuter
  • Förlag: Asmodee
  • Regelvideo på svenska

Sonic Super Teams är ett racingspel för hela familjen, men främst riktat till barn. Du kommer att tävla med ditt lag på en bana full av hinder och bonusfält. Genom att strategiskt använda dina rörelsekort ska du försöka få dina pjäser till mållinjen först, samtidigt som du hindrar din motståndares pjäser genom att lura in dem i hinderfält.

Barnen älskar de små minifigurerna, och de både ser bra ut och känns bra att hålla i, men vissa är lite ömtåliga med små ben som ser ut att kunna gå sönder lätt. Reglerna var lätta att förstå och förklara och du kommer i gång väldigt snabbt. Den snabba speltiden var bra för mina små barn, som har svårt att koncentrera sig under längre stunder.

Spelet passar bra som ett familjespel. Jag fick lite nostalgikänslor eftersom jag spelade tv-spelet Sonic som barn, medan barnen tyckte det var kul då de precis hade tittat på den nya Sonicfilmen. Ett roligt tema, snabb speltid och barnvänliga regler gör att vi rekommenderar Sonic Super Teams, som hade fått en fyra om barnen fått bestämma.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig