Musik

Carola gör jättekonsert för att fira 40 år som artist

”Det kommer att bli känslosamt på scen, det kan jag lova”.

Nästa år är det 40 år sedan en 16-årig Carola Häggkvist slog igenom i Melodifestivalen och skapade tv-historia när hon berättade att hon inför framträdandet läst i “den heliga skrift”. I maj 2023 firar sångerskan alla år på scenen med en jubileumskonsert.

Just nu är Carola Häggkvist ute på julkonsertsturné tillsammans med Måns Zelmerlöv, men hon planerar också för fullt inför våren då hon firar 40 år som artist och bjuder in sina fans till en storstilad konsert på Avicii Arena (tidigare Globen) i Stockholm.

För Dagens Nyheter berättar hon att det kommer bli “förfest, efterfest och flera stora gästartister på scen”. Dessutom utlovar hon “tryck”:

– Jag har drag under galoscherna och det kommer att visa sig på Carolafesten. Det kommer att bli tryck. Kanske någon ballad, men framför allt tryck, jag har ett uppdämt behov av det. Jag vill göra arrangemanget på låtarna kaxigare och hårdare, tänk dig lite J Lo och Motownpop, säger hon till tidningen.

Allt sedan genombrottet 1983 har Carola inte varit rädd för att kasta sig ut i det okända. Hon har rört sig fritt mellan musikaliska genres, vunnit Eurovision Song Contest och släppt över 20 album som sålt i flera miljoner exemplar. Men när DN frågar henne om vad som varit den absoluta höjdpunkten svarar hon “att bli mamma”. Sedan lägger hon till:

– Och att jag har fått bli som en storasyster för så många människor i Sverige, det bevarar jag i mitt hjärta. Det kommer att bli känslosamt på scen, det kan jag lova.

---

Fakta: Carola Häggkvist

Född: I Stockholm 1966.

Bor: I Stockholm.

Familj: Barnen Zoe, 13, och Amadeus, 24.

Karriär: Gick i musikskola som barn och vann 1977 riksfinalen i talangtävlingen Nya ansikten. Sjöng i början av 1980-talet i hårdrocksbandet Stand By innan hon slog igenom med vinnarbidraget “Främling” i Melodifestivalen 1983. Har därefter tävlat i Melodifestivalen flera gånger, bland annat med hitlåten “Fångad av en stormvind” 1991, och släppt över 20 album. Har också spelat i musikaler, släppt kristna visor och julmusik samt ställt upp i tv-program som “The Voice Sverige”, “Så mycket bättre” och “Stjärnorna på slottet”.

Aktuell: Firar 40 år som artist med en konsert i Avicii arena, Stockholm den 27 maj

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig