Spel

Spännande och kluriga äventyr som kan spelas flera gånger

Dagen recenserar barnspelet “Unlock! Kids”

Escape room-spelet "Unlock! Kids": Omslag.
  • Titel: Unlock! Kids
  • Betyg: 4 av 5
  • Ålder: från 6 år
  • Antal spelare: 1–4 spelare
  • Speltid: 20 minuter
  • Förlag: Space Cowboys/Asmodee Nordics
  • Regelvideo på svenska

Unlock! Kids är uppbyggt på tre olika teman med tre svårighetsgrader. Varje tema har två historier. Ni väljer den historia som ni vill spela och får ett startkort. Detta kort ger er fler kort eller brickor med olika bilder eller nycklar. Det gäller att få fram symboler med hjälp av korten och brickorna för att gå vidare och till slut hitta slutkortet. Längs vägen kan ni samla stjärnor som ni räknar ihop på slutet och ser då om ni hittat alla. Under spelets gång kan ni även hamna i återvändsgränder och får då ta en annan väg.

Unlock! Kids är ett spännande och klurigt spel som får en att tänka till lite extra. Det är roligt när man kommer vidare och hittar fler ledtrådar och stjärnor och sen lyckan när man får upp slutkortet. Det tar cirka 20 minuter att spela och åldersmässigt är det på lagom nivå. Det finns med en liten testomgång som förklarar spelet på ett bra sätt innan man kommer igång med de riktiga historierna. Ett roligt och utmanande spel som gärna spelas igen för att hitta alla stjärnorna.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig