28 november 2020

En tidning på kristen grundLedare

Felicia Ferreira: Det här är Dagens ambition under coronakrisen

I kristider fyller tidningar och andra medier en samhällsviktig funktion och här har även Dagen ett stort ansvar. Vi vill att du som läsare ska veta vilka ambitioner vi har med vår bevakning av coronakrisen.

• Vi strävar efter att all vår nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt utan överdrifter och spekulationer men också utan att skönmåla situationen. Detsamma gäller vår opinionsbildande journalistik.

• Vår ambition är att inte bara förmedla nyheter utan också ge vägledning till församlingar och enskilda kristna om de förändringar av rutiner och vanor som coronakrisen nödvändiggör. Vi vill att våra läsares frågor och funderingar ska vara i fokus. Vi tar gärna emot tips och råd från er som vi kan dela med fler Dagenläsare. Du kan mejla till tips@dagen.se

• Andra medier saknar ofta den kompetens vi har eller kan skaffa oss till teologiska och existentiella reflektioner kring coronakrisen. Dagen vill komplettera den generella nyhetsbevakningen med dessa perspektiv och vill också kunna bidra med tröst till den som behöver.

• I tider av oro har kristenheten en viktig uppgift, nämligen att förmedla det hopp som den kristna tron ger i kombination med insikt och bön.

Läs mer EFK i coronakrisen: Hjälp en äldre att handla

Läs mer Dagen minskar tillfälligt antal sidor i papperstidningen

Felicia Ferreira

Felicia Ferreira är Dagens chefredaktör och vd.

Fler artiklar