Livsstil

Kristna profilerna: Det önskar vi oss inför det nya året

“Mer medmänsklighet”, “Ett fritt Iran” och “Skriva mer musik” några av förhoppningarna med det nya året

Snart är det ett nytt år och många människor går och klurar på nyårslöften inför 2023. Dagen har frågat sju kristna profiler om deras förhoppningar inför det nya året.

1. Vågar du lova något inför 2023?

2. Vad önskar du med 2023?


Simon Holst

Simon Holst, pingstpastor, Skövde

1. Ja, men jag vet inte om jag har något på rak arm.

2. Inför 2023 önskar jag att vi ska få mer frimodighet i kyrkan. Att vi kan ägna oss åt vårt kärnuppdrag. Jag önskar att vi inte ska låta allt omkring oss styra vad vi gör utan att vi ska kunna ägna oss åt det uppdrag Jesus har gett oss.

ung tjej, artist

Molly “Meimei” Ingemarsson, sångare och låtskribent, Sollentuna

1. Jag kan lova att jag kommer försöka skriva mer musik och troligtvis släppa något. Men jag vågar inte lova någonting till 100%. Jag vet i alla fall att jag kommer skriva musik.

2. Jag önskar mycket glädje och skratt. Men jag ser också fram emot att skriva lite ny musik med ett nytt sound och att få träffa mycket nya människor.

porträttbild, halvkroppsbild

Bo Jeppsson, ledare Frälsningsarmén, Täby

1. Wow, det svaret kan ju nästan bara bli ett enkelt ja eller nej. Spontant skulle jag säga att ja, det kan jag. I så fall skulle jag lova att jag kommer ägna ännu mer kraft och energi åt att bygga Guds rike.

2. Under 2023 hoppas jag på fred i Ukrainakonflikten. Jag hoppas också att den nya regeringen underlättar så att fattigdomen minskar. Att säga att fattigdomen ska upphöra helt är kanske lite väl optimistiskt, men jag hoppas att den på det stora hela minskar.

Nina Eriksson, pingst

Nina Eriksson, inspiratör och verksamhetsansvarig LP-verksamheten, Arvika

1. Ja, det gör jag. Jag vågar lova att jag ska bli en bättre människa och utveckla mig själv.

2. 2023 önskar jag mig mer medmänsklighet överallt. Jag jobbar med verksamhet med kvinnor, missbruk och våld och det måste finnas mer medmänsklighet. Det handlar om allt ifrån att man skjuter apor, till klimatet och hur vi bemöter varandra. Jag är en trogen läsare av Dagen och när jag ser vad folk skriver i kommentrasfält på internet känner jag att “Såhär kan vi bara inte bete oss!” Vi måste ha mer medmänsklighet och kärlek. Mitt hjärta slokar. Det finns så många lager där medmänsklighet måste in för så här kan vi bara inte fortsätta.

Kent Wisti mottog idag IM-priset 2020, till minne av organisationens grundare Britta Holmström. Prisutdelare var IMs generalsekreterare Martin Nihlgård.

Kent Wisti, präst och satiriker, Lund

1. Det skulle jag väl våga, men jag vill hålla tillvaron så öppen som möjligt. Jag har inget direkt nyårslöfte. Att göra så gott jag kan, det är mitt löfte.

2. 2023 önskar jag att komplexiteten ges ett större utrymme. Både i samhällssamtalet, men även i kyrkan. Jag önskar att tvärsäkerheten får ta ett steg tillbaka till förmån för komplexiteten.

Soheila Fors

Soheila Fors, författare och kvinnorättsaktivist, Karlskoga

1. Nej, ibland är det svårt att hålla löften.

2. Jag önskar att Iran blir fritt. Att mitt hemland blir fritt från diktaturen. Att folket blir befriat från förtrycket och att kvinnor över hela världen får ett värdigt liv.

Johan Dalman

Johan Dalman, biskop i Strängnäs stift

1. Det där med kroppsrelaterade löften på nyårsnatten brukar ju mest stanna i teorin, så det har jag slutat med. Men jag lovar att upprätthålla den goda vanan att spela in mina veckofilmer inför söndagens gudstjänst.

2. Jag önskar att 2023 ska präglas av “polare-sering” istället för polarisering!

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig