Livsstil

De dumpstrar för att ta hand om maten som butikerna ratat

En container med avskavd färg, ståendes i ett undanskymt hörn av ett industriområde. Det låter inte direkt som ett ställe där man hittar ätbar mat. Men för Simon Jansson och Alfred Rundqvist är det en guldgruva. Dagens reporter hängde med ut på matsvinnsjakt. – Det är som en skattjakt, man vet aldrig vad man kan komma hem med, säger de om sitt stora intresse för dumpstring.

###
Publicerad Senast uppdaterad

Marskvällen är kall och blåsig. Butikerna har slagit igen för dagen och få människor syns vara utomhus. Skäggetorps gator ligger tomma så när som på en och annan hundpromenerare. Men i ett undanskymt hörn av stadsdelen, bakom en av de större matbutikerna, råder en närmast febril aktivitet. Iförda pannlampa, gummistövlar och handskar är två manliga studenter vid Linköpings universitet i full färd med att lasta upp matvaror från en container. Det kallas för att dumpstra och det råder ingen tvekan om att de två unga männen, Simon Jansson och Alfred Rundqvist, tycker att det är roligt.

Läs Dagen en hel månad för endast 29 kr*

* Därefter 189 kr per månad

Dagen Digital

Klicka här