Familj

Tips för godare matbröd – både enkla och exotiska

Läckra smörgåsar blir allt vanligare som lunchmat. Fräscht bröd, läckert pålägg med mycket grönt är en trend som kommit för att stanna. Uppväxttidens söta limpmackor med margarin och hushållsost syns inte ens i backspegeln.

Allt som passar i en sallad passar också på, eller i, en smörgås. Den viktigaste delen av smörgåsen är brödet. Knaprig skorpa, egen smak och vackert utseende är några grundläggande krav man bör ställa på bröd som ska ersätta en hel måltid. Smör är inte nödvändigt utan kan ersättas med färskost typ keso eller kesella. Pepparrot, färska örter eller ljus fransk senap ger extra smak åt färskostens neutrala smak.Grönsaker är en annan mycket viktig ingrediens. Pliktskyldiga salladsblad, tomatklyfta och vridna gurkskivor är historia. Här följer några exempel på goda mackor, med spännande grönsaker och pålägg.

Läs Dagen en hel månad för endast 29 kr*

* Därefter 189 kr per månad

Dagen Digital

Klicka här