Dagen Lokalt

Sång och musik utanför kyrkan i Borgholm

Det var ju inte riktigt som vanligt då man kom till Pingstkyrkan, Borgholm en söndagseftermiddag i juni. Sammankomsten var inte i kyrkan, men väl utanför. Där var stolar tidigt uppsatta för en kommande publik, och naturligtvis uppställda med avstånd från varandra, helt i myndigheternas påbud.

1 av 6

Den här söndagen gästades församlingen av det sjungande och spelande paret Lilian och Ingemar Gard, ett känt par som under många år rest omkring och haft sångframträdanden i flera kyrkliga sammanhang.

Publiken fick lyssna till ett brett utbud av kända andliga sånger, de flesta ur den gamla och mycket älskade sångskatten. Bland sångerna kan nämnas "Sången i mitt liv är Jesus", "Vilken Gud vi har" och "Jag vill hellre ha Jesus". Men i dagens repertoar fanns också Duke Ellingtons "Come Sunday" på svenska, och Mikael Wiehes "Utan dej".

Ordförande i församlingen är Peo Larsson, som berättar om bakgrunderna till att ha gudstjänsterna på tomten:

– När konsekvenserna av covid-19 blev kända i vårt land, möttes styrelsen för församlingen och funderade över hur vi skulle agera. Vi hade redan klart ett omfattande program för Turistkyrkan 2020, ett program som vi snabbt insåg inte kunde förverkligas. Att konkurrera med alla webbsända gudstjänster hade vi inte kompetens eller resurser till.

Dagens sammankomst var ju välbesökt. Kommer ni att fortsätta på samma sätt?

– Ja, vi har bestämt oss för att satsa på en eftermiddagsandakt varje söndag kl 16.00 så länge vi har nuvarande restriktioner. Och vi uppmanar gärna gästerna att ta med en egen stol och en "kaffekorg” och få lyssna till sång och musik, delta i allsången och vara med i kaffegemenskapen efter sångstunden! säger Peo Larsson, ordförande i församlingen.

Fler artiklar för dig