17 maj 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Den blomstertid kom - med tomheten efter en familj

Onsdagen den 1 juni fick en familj lämna Filipstad. Mamma, pappa, två döttrar, 13 och 17 år gamla, en son på 15 år. De hade levt sida vid sida med Filipstadsborna i fyra och ett halvt år och slagit rot, trots utvisningsbeslutet. På fredag skulle 15-åringen gå ut nian. Om ett år skulle 17-åringen ta studenten. 13-åringen hade tänkt sola och bada med sin bästis under sommarlovet och hade just skrivit ett prov i engelska. Hon fick 57 av 58 rätt men hann inte få tillbaka provet. Några dagar innan det lämnades tillbaka kom gränspolisen och utvisade familjen. Dagen har besökt Filipstad efter en hämtning.

Endast för prenumeranter

Anna Bieniaszewski Sandberg

Anna Bieniaszewski Sandberg är tidigare reporter på Dagen.

Fler artiklar