27 september 2021

En tidning på kristen grundNyheter

SVT lurade präster under själavårdssamtal

Åtminstone fyra präster har blivit lurade i riggade själavårdssamtal om homosexualitet. Den hjälpsökande hade dold mikrofon och visade sig vara en reporter från SVT:s Uppdrag Granskning.Kyrkoherden Per Engström i Halland känner sig utsatt för övergrepp och är beredd att anmäla agerandet.

Kyrkoherden Per Engström överrumplades av ett tv-team från ”Uppdrag Granskning” när han kom ut på parkeringsplatsen efter att varit på ett kontraktsmöte. Reportern konfronterade honom med uppgifter om själavårdssamtal han haft med en person som utgav sig för att vara student.
Endast för prenumeranter
Thomas Österberg

Thomas Österberg

Thomas Österberg är reporter och stf ansvarig utgivare på Dagen.

Fler artiklar