Nyheter

Minus sju - då öppnar kyrkorna för tiggarna

Denna vecka har temperaturerna legat långt under minus tio i stora delar av landet. Huttrande svenskar syns på alla gator. Men än värre är det för de tiggare som normalt lever och sover utomhus. När alla härbärgen fylls öppnar kyrkorna upp för att erbjuda en varm lokal att sova i.

På natten erbjuder kyrkor sovplats för frusna tiggare. Men under dagen är det upp till dem själva att hålla värmen. En del sätter sig på påsar fulla av varma filtar och kläder. Andra väljer att i stället gå runt och tigga.
Den här artikeln är bara tillgänglig för prenumeranter.
Här kan du se våra prenumerationserbjudanden.

Om du ser det här meddelandet trots att du har en prenumeration kan det bero på att du har en adblocker aktiverad. Testa att avaktivera den och ladda om sidan.
Fler artiklar för dig