Nyheter

Årets evangelister vill älska Gud

En nykomling i det svenska evangelisationslandskapet har förärats Evangelistfondens viktiga utmärkelse.

1 av 3

– Det känns jättehedrande och uppmuntrande på alla sätt. Men att vi nu får uppmärksamhet är egentligen Guds verk. Så all ära till honom, säger Cornelia Forsberg från rörelsen Hope for this nation.

Det är hon och vännen Sanna Välipakka, båda bosatta i Göteborg, som bildade och leder rörelsen vars vision är "ett förvandlat land där Jesus är känd, upphöjd och efterföljd".

Läs mer: De är årets evangelister 2018

En nykomling och två veteraner

Med bara ett och ett halvt år på nacken har den lilla organisationen belönats med Evangelistfondens årliga stipendium. Vid sin sida, som Årets evangelist och Årets hedersevangelist har de veteraner som prästen Annahita Parson (från Hammarbykyrkan i Stockholm) och Mr Mission själv, Carl Gustaf Severin från Livets ords bibelskola.

Hope for this nation beskriver sig själva som en ekumenisk rörelse som vuxit ur en längtan efter ett förvandlat land.

– Det vi vill, det är att se Guds församling resa sig och älska Gud. När vi får frågan om vilka redskap och nycklar man behöver till det så är vårt svar alltid: Älska Gud. Älskar du Gud så följer det mirakel och frukter, säger Cornelia Forsberg.

Läs också: Sätt evangeliet före soppkök

Alla generationer

Cornelia och Sanna leder ett team på nuvarande 15 personer med hemvist i olika evangelisk-lutherska kyrkor. De är en allgenerationsrörelse, berättar Cornelia, från 20 år och upp till pensionsåldern som reser runt till församlingar, samlar människor för tillbedjan, talar om lärjungaskap och hjälper andra att känna Guds närvaro.

– På torsdagar går vi ut på gator och torg och evangeliserar. Vi går fram till människor och frågar om vi får be för dem så att de får möta Guds kärlek och närvaro.

– En del säger nej och går därifrån, men de flesta möten är faktiskt positiva. En del säger att de känner en värme eller en frid när vi bett för dem. Många vi möter är hungriga och trötta på att allt ska vara relativt. De har en längtan efter det som är sant.

Ropade ut Evangeliet

Under en vecka i augusti ansökte man om tillstånd för att evangelisera i en mer organiserad form.

– Då hade vi en högtalaranläggning och vi lovsjöng och ropade ut Evangeliet ute på stan.

Vad modiga ni är.

– Ja, men vi vet att det håller att gå på vattnet, för att Gud är med! Han är trofast och det vet vi, säger Cornelia.

Stipendiesumman på 20 000 kronor ska gå till rörelsens löpande arbete. Och till att bekosta en del av den skivutgivning som är på gång. Nu i veckan släpper nämligen Hope for this nation skivan New Season. Den kommer att finnas både som en CD och på gängse musikstreamingtjänster.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig