14 april 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Kristna finländare slipper åtal

De fyra kristna finländare som greps i Malaysia misstänkta för att ha delat ut kristet material på offentliga platser, har släppts fria.

De häktades på ett hotell i Lankawi, en ögrupp utanför Malaysias nordvästra kust, i tisdags i förra veckan. De fyra, som uppger att de var på semesterresa, hade missionerat genom att dela ut kristet material på offentliga platser, vilket är förbjudet i Malaysia.

Tidigt tisdag morgon kommer de att bli utvisade till Singapore varifrån de väntas flyga hem till Finland, rapporterar finska Yle som citerar nyhetsbyrån STT. Från början var det meningen att de skulle åtalas, men enligt New Strait Times valde åklagarämbetet att inte väcka åtal utan i stället släppa dem fria.

Läs mer: Fängslad missionär medlem i pingstförsamling

En av de fyra är Timo Valtonen, ledare för Josuamissionen, en kristen missionsorganisation som arrangerar torgmöten och olika utåtriktade satsningar på somrarna i tillsammans med flera pingstförsamlingar i Finland.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter