27 februari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Dagen trycker upplaga i Norrland

Från och med i dag trycks Dagens Norrlandsupplaga i Umeå. – Vi vill säkra distributionen till våra Norrlandsprenumeranter, säger Dagens vd och chefredaktör Felicia Ferreira.

Den 1 oktober slutade Postnord med flygleverans mellan södra och norra Sverige. Detta påverkade prenumeranter i Norrland som fick sin tidning senare än normalt.

– Vi har intensivt sökt en lösning på distributionen i Norrland under en längre tid och är så glada att vi nu har hittat ett alternativ, säger Felicia Ferreira.

Sundsvall och uppåt

Daily Print i Umeå, som bland annat trycker Västerbottens-Kuriren, tar över tryckningen av en del av upplagan.

– Det gäller alla prenumeranter med postnummer 82 och uppåt. Vi hoppas att det ska få fler som bor från Sundsvall och uppåt att prenumerera på Dagen, säger upplagechef Mike Forsman.

Läs även: Dagenläsare: "Postnord bör byta namn till Postsyd"

Demokratifråga

– Att ha en distribution som fungerar över hela landet känns också som en viktig demokratifråga. Det innebär en större kostnad för oss men vi hoppas att det ska löna sig i form av fler och mer nöjda prenumeranter, säger Felicia Ferreira.

För övriga prenumeranter trycker V-tab i Västerås som vanligt tidningen. Utdelningen till prenumeranterna sköts även i fortsättningen av TAB, en underleverantör till Postnord.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter